Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnás -paradicsomos gazpacho

Adásban volt: 2017. August 29.
A recepthez tartozó videó
2017. August 29.

Hozzávalók

  • 300 g málna
  • 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes (sárga, zöld)
  • 4 dl almalé
  • 1-2 szelet barna kenyér
  • 1tk vörösborecet
  • só, bors, méz ízlés szerint
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1,5 l habtejszín
  • 1 lime
  • 2 szelet barna kenyér
  • kígyóuborka
  • jégkocka

Elkészítés

1. A málnát az almalé felével összeturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Egy kis tálba öntjük és félretesszük.

2. A paradicsomok leveses magjait eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd a kenyérrel, friss bazsalikommal, vörösborecettel, olívaolajjal és mézzel és a maradék almalével összeturmixoljuk, majd a málnás alapot is hozzáadjuk. Ezt is tálkába töltjük és betesszük a hűtőbe 2 órára.

3. A hideg tejszínt habbá verjük, belereszeljük a lime héját és beleforgatjuk.

4. A lehűtött paradicsomos alapot poharakba öntjük, belekanalazunk egy kevés tejszínhabot, majd apróra vágott paradicsommal, kígyóuborkával és egész málnaszemekkel díszítjük. Végül jégkockát csúsztatunk bele. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, paradicsomos gazpacho

Hideg, paradicsomos gazpacho

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!